Affischer Stockholm

Affischer, tips direkt från Stockholm

Affischer hos Rollup-Kungen

Motiv till affisch

| 0 Kommentar

Motiven på affischerna har ändrats mycket sedan 80-talet. Förr bestod motivet på affischer ofta av populära artister som exempelvis Michael Jackson. Även motiv med vackra solnedgångar och exotiska motiv prydde många väggar. Den här gamla trenden är dock väldigt liten nu. Nu gäller det att sticka ut lite och ha något mer modernt och vågat, eller något abstrakt.

Affischer med eget tryck är det allra roligaste att beställa. Då finns det ingen annan som har ett likadant motiv. Det kan exempelvis vara en vacker semesterbild från en resa, ett bröllop eller något annat som man vill minnas och som samtidigt pryder väggen. Canvas-tavlor är vanliga i det här fallet även om de kostar mycket mer. Fördelen med att istället använda en affisch är att kostnaden blir låg, så då byter man gärna ut sitt motiv med jämna mellanrum.

Ska du beställa en affisch med eget tryck? Tänkt då på att inte vara för kritisk när du väljer ut foton. Färger och annat kan man lätt redigera i ett bildbehandlingsprogram. Det är dock viktigt att man tar hänsyn till ”storleken” på bilden. Bilderna från en gammal analog kamera blir exempelvis väldigt dåliga ifall man försöker förstora upp dem, likadant när det gäller foton från många mobiltelefoner.

För att veta hur bra kvalitén är så kan man i ett bildbehandlingsprogram skapa en arbetsyta som är lika stor som den affisch du ska beställa, tänk då på att välja cm eller mm istället för pixlar. Lägg in bilder och text som du vill ha det och zooma sedan in så att du ser allt 100% in-zoomat. Då ser du allt i naturlig skala, vilket är väldigt likt resultatet som blir på affischen.

Köp gärna till en affischram till affischen eftersom det verkligen förhöjer budskapet och gör det lite lyxigare.  Affisch med eget tryck samt ramar finns att köpa hos Rollup-Kungen.

Leave a Reply

Required fields are marked *.

*