Affischer Stockholm

Affischer, tips direkt från Stockholm

Affischer hos Rollup-Kungen

Hur du skapar tryckfil till din Affisch

| 0 Kommentar

Det är många som vill ha egna affischer med unika motiv, mest företag som vill ha sin logotyp i marknadsföringssyfte, men även väldigt många privatpersoner. Anledningen till att många privatpersoner vill ha en snygg affisch är mest för att de är snygga som dekorationer, men de passar även bra i många sammanhang, tex att ge bort en affisch med eget foto som en födelsedagspresent, eller varför inte från någons dop eller bröllop.

Företagen som vill ha en affisch med eget tryck har oftast kompetent personal som klarar av bildbehandlingsprogram, ifall de inte har de så är de sällan några problem att anlita en marknadsbyrå eller en designer som i sin tur skapar affischen åt dem. Det här är dock mycket svårare för privatpersoner eftersom kostnaden då skulle bli på tok för hög. Men om man inte ska ha något allt för komplicerat motiv till affischen så kan man oftast göra det helt själv med hjälp av enkla guider på nätet. Jag kan tyvärr inte länka till någon guide eftersom det beror på vilket bildbehandlingsprogram som man vill arbeta i när man ska ta fram tryckfil till sin affisch.

Program jag kan tipsa om är photoshop eller illustrator eftersom de är väldigt vanliga och därför finns många man kan ta hjälp av, programmen finns som trials (gratis 30 dagar). Det finns dock även väldigt bra gratisprogram där du kan skapa din affisch, men det kan vara lite svårare att hitta bra hjälpguider.

När du väl har tagit fram ett snyggt motiv till din affisch så är det dags att spara den och då är det alltid bäst att spara den som en PDF. Anledningen till det här att filen då kan gå direkt till tryck utan att den behöver öppnas och redigeras. Men när du sparar tryckfil till din affisch så bör du kolla avancerade inställningar och se till så att den inte downsamplar (förminskar) för att filen inte ska bli så stor. Då förlorar man nämligen kvalité och din affisch blir då inte riktigt så bra som den kan bli. Spara därför hellre tunga filer med hög kvalité.

Beställer man en affisch med eget tryck hos Rollup-Kungen.se så kan man däremot köpa till grafisk hjälp för en billig peng.

Leave a Reply

Required fields are marked *.

*